DESPRE PROIECT

Proiectul se numeste „Verde pentru Educatie” si are ca scop amenajarea si reabilitarea spatiului verde aflat in incinta Scolii Gimnaziale ”Avram Iancu” Bistrita, precum si educatia ecologica a elevilor.

GRUP TINTA

Beneficiarii directi ai proiectului sunt peste 150 de elevi selectati conform criteriilor enuntate in proiect, cum ar fi apartenenta la diverse situatii vulnerabile sau interesul exprimat de a participa la proiecte extracurriculare pe teme de protectia mediului.

     

BENEFICIARII DIRECTI

 

150 elevi ai Scolii Gimnaziale Avram Iancu,

din care 2 cu deficiente motorii grave

 

 

     

BENEFICIARII INDIRECTI

 

 70 de profesori ai Scolii Gimnaziale Avram Iancu

800 de elevi ai scolii impreuna cu parintii lor, membri ai asociatiei parintilor

200 de membri a comunitatii locale

  

OBIECTIVE

Reabilitarea si amenajarea parcului din incinta Scolii Gimnaziale ”Avram Iancu”, Bistrita
Cresterea gradului de educatie ecologica pentru 150 de copii
Dezvoltarea unui comportament civic in vederea protejarii mediului inconjurator pentru 150 copii
Constientizarea importantei protectiei mediului inconjurator pentru 200 persoane din comunitatea bistriteana intr-o perioada de 5 luni (Aprilie – August 2017)

SUSTENABILITATE

Dupa implementarea proiectului ingrijirea spatiilor verzi amenajate se va realiza prin rotatie de catre clasele/grupele de elevi din cadrul din cadrul Scolii Gimnaziale Avram Iancu, fiind coordonati de catre diriginti si profesori. Activitatile de educatie ecologica vor avea continuitate si pe parcursul anilor scolari urmatori, atat in cadrul orelor cuprinse in curriculum scolar cat si prin activitati extracurriculare.

Despre Asociatia Inceptus Romania

Scopul Asociatiei Inceptus Romania este de a participa la dezvoltarea sustenabila a comunitatilor din Transilvania, prin implementarea de proiecte, precum si de crestere a capacitatii mediului organizational in accesarea de programe de finantare nerambursabila. Incepand cu anul 2012 AIR a fost implicata in peste 15 proiecte cu finantare nerambursabila. Proiectul "Parcul culorilor" implementat in perioada Aprilie - Iulie 2016 a fost ales castigator al premiilor SPATII VERZI URBANE 2016 de catre MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat.a nivelul copiilor.  

 

 

 

 Despre Programul Spatii Verzi 

Programul Spatii Verzi finantat de MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat incurajeaza organizarea activitatilor de educatie ecologica, a actiunilor creative si interactive menite sa starneasca interesul membrilor comunitatilor locale si sa ii determine sa se implice in activitati din domeniul protectiei mediului. In cadrul componentei Spatii Verzi Urbane sunt finantate proiecte care au ca scop reabilitarea sau crearea de suprafete inverzite pe langa desfasurarea activitatilor de educatie ecologica in randul comunitatilor locale. Proiectele finantate prin aceasta componenta pot fi implementate de ONG-uri in parteneriat cu organizatii sau institutii publice.  

 

Proiect finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania