Asociatia Inceptus Romania sprijina cresterea gradului de ocupare a fortei de munca prin implementarea masurilor active de ocupare (Informarea, Consilierea si Medierea Profesionala), cu scopul de indruma  persoanele neangajate catre o ocupatie sau un grup de ocupatii care sa fie in conformitate cu posibilitatile personale si aspiratiile proprii.

Consilierea si orientarea vocationala se adreseaza in principal persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca cu scopul de a crea premise reale de accesare si integrare pe o piata a muncii competitive.

Pentru integrarea cu success si pe termen lung pe piata muncii, echipa Inceptus Romania propune parcurgerea sistematica a mai multor etape.

Peste 500

Persoane care si-au gasit un loc de munca

Peste 2000

Beneficiari servicii de informare si consiliere 

Activitatile de informare se realizeaza prin:

  • furnizarea de informatii privind nevoile reale ale pietei muncii;
  • evaluarea abilitatilor si intereselor profesionale utilizand instrumente standardizate de screening care ii oferea persoanei o imagine de ansamblu si o clarificare vis-a-vis de domeniile de activitate fata de care manifesta interes si preocupare;
  • evaluarea trasaturilor de personalitate si felul in care acestea se coreleaza cu domeniile de interes vocational;
  • evaluarea aspectelor motivationale legate de integrarea pe piata muncii;
  • posibilitatea de calificare, recalificare si perfectionare in vederea cresterii sanselor de incadrare in munca (instrumente utilizate: teste de evaluare a intereselor profesionale);

 

Activitatile de consiliere se realizeaza prin:

  • intocmirea unui plan de dezvoltare personala care se realizeaza ca urmare a concluziilor formulate in etapa de evaluare si se refera la : pasii necesari pentru  dezvoltarea de noi competente profesionale, autocunoasterea si constientizarea abilitatilor sociale (comportament, valori personale, resorturi motivationale, etc ) implicate in adaptarea la locul de munca.
  • instruirea in metode si tehnici de cautare a unui loc de munca  ( intocmirea unui CV, a unei scrisori de intentie, prezentarea la interviu, strategii de cautare a unui loc de munca).

 

Activitatile de mediere se realizeaza prin:

  • Identificarea locurilor de munca si mediere pe piata muncii: contactarea angajatorului, informarea cu privire la cerintele postului si intocmirea documentatiei de accesare a locului de munca vizat.