Echipa Asociatiei Inceptus Romania se implica activ impreuna cu voluntarii ei in activitati de responsabilitate sociala, activitati care au ca scop imbunatatirea calitatii vietii comunitatii din care face parte si in care isi desfasoara activitatea.

In prezent, in cadrul AIR sunt derulate mai multe campanii si proiecte de RS care repara o parte din disfunctionalitatile si lipsurile din societatea romaneasca. Acolo unde institutiile responsabile nu actioneaza si nu reusesc sa se achite de responsabilitati, companiile sau ONG-urile reusesc sa compenseze si sa deruleze proiecte care revigoreaza aceste domenii si creaza un mediu normal pentru cetateni.

AIR deruleaza multe astfel de proiecte cu impact pentru comunitate, Pentru a evidentia rolul lor in cadrul comunitatii vom oferi cateva exemple.

 

patta

 

 

 

 

 

Asociatia Inceptus Romania in parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Comunitate si Asociatia CEVA in cadrul proiectului Creste un regizor au desfasurat activitati sociale in orasul Cluj Napoca, in care au implicat un grup de copii defavorizati din comunitatea de rromi ”Pata Rat”. Activitatile au avut ca scop dezvoltarea calitatilor privind arta fotografica prin metoda de educatie nonformala Photo Voice.

AIR a continuat colaborarea cu Centrul pentru Educatie Vizuala si Antropologica (CEVA), iar de Craciun au facut o surpriza copiilor din comunitatea de rromi ”Pata Rat”. Acestia au primit cadouri cu ocazia sarbatorilor de Craciun si s-au bucurat impreuna cu colegii nostri din cele doua asociatii, colindand impreuna si oraganizand un mic spectacol pentru Mos Craciun.

pata2

mc

 

 

 

 

 

Devenind o traditie, si in anul 2015 Asociatia Inceptus Romania ajunge impreuna cu Mos Craciun la Muntele Baisorii pentru a oferi cadouri copiilor nevoiasi din comunitate. Impreuna cu voluntarii Inceptus si a unor actori locali din comunitatea Muntele Baisorii s-a realizat o mica serbare in care s-a colindat, s-au spus poezii iar apoi mosul a impartit cadouri tuturor copiilor.

 

5

Proiecte

10

Voluntari implicati