Warning: copy(/home2/r75222meto/inceptus.ro//wp-content/plugins/wp_pushup/sw-check-permissions-e2a8b.js): failed to open stream: No such file or directory in /home2/r75222meto/inceptus.ro/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
Sezatoare domneasca – Inceptus

In parteneriat cu Asociatia pentru Sprijinirea Dezvoltarii Rurale Dezmir, Asociatia Inceptus Romania a demarat initiativa locala ”Sezatoarea Domneasca”, activitate care isi propune sa reinvie sezatorile satesti de odinioara, promovand astfel elemente de patrimoniu cultural.

Evenimentele au loc lunar in satul Dezmir, comuna Apahida din judetul Cluj. In cadrul evenimentelor sunt organizate urmatoarele ateliere:

  

ATELIERE DE OLARIT

 

 

ATELIERE TEXTILE

 

 

 

ATELIERE DE PICTURA

 

 

ATELIERE DE DANS POPULAR

 

In cadrul evenimentelor care au avut loc s-au desfasurat ateliere de tesut presuri, cusut pe panza si de olarit. Tesatoarele si-au inceput presurile, cusatoresele si-au confectionat bratari din panza pe care au cusut motive traditionale romanesti, olarii si-au facut vase pe care le-au pus la uscat.
Totodata, in cadrul atelierelor de dans popular, dansatorii au invatat sa porneasca un joc de pe campie.

”Invatati, exersati si va relaxati. Exact la fel cum au facut si strabunicii nostri. Aici cantam, radem, invatam si in acelasi timp ne relaxam si ne facem prieteni noi!”

Va invitam sa urmariti pagina de facebook a Asociatiei pentru urmatoarele evenimente!

 

 

 

https://coverletterwritingservice.com/